Announcement

Collapse
No announcement yet.

Regler i forumet samt frågor och svar (Uppdaterad 100214)

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  Regler i forumet samt frågor och svar (Uppdaterad 100214)

  Forumets regler

  SOEs forum tillhör SOEs hemsida och sköts utan egen vinning för alla grusintresserade. Forumet är öppet för alla, men är inriktat till oss som kör enduro, offroad och motocross (varning, viss supermotard kan förekomma).

  De som sköter forumet är moderatorerna. Dessa har förtroendet och mandat att ändra efter eget omdöme, vilket innebär att det kan skilja mellan fall, var inkonsekvent osv. Vid allvarliga missar eller felomdömen, skicka PM till annan moderator.

  §1: Detta är inget demokratisk forum man kan skriva vad som helst, utan soe vidhåller rätten att ändra, ta bort och flytta inlägg och trådar. Se till att hålla er till trådens ämne, och håll inne med extrempolitiska åsikter, rasism eller annat stötande eller olagligt.

  §2: Innan du postar din fråga, söker du efter gamla inlägg i ämnet. Alla inlägg sparas tills vidare och du kan också söka efter ditt ämne med sökfunktionen. Detta är för att tillvarata gammal information och att det inte skapas flera trådar om samma ämne. Moderatorerna låser trådar med samma ämne och hänvisar till tidigare tråd. Det funkar alldeles utmärkt att skriva i gamla trådar, som då hamnar överst i forumet.
  Handlar ämnet om mek kollar du meksidan först.

  §3: Posta ditt inlägg under rätt forum. Felplacerade trådar flyttas.

  §4: Skriv vettig rubrik till ditt inlägg, och inte "Hjälp", "Hojen suger" eller "Jag är ny här", utan ange lämplig rubrik. Skriv istället "Ramen sprack", "Ingen gnista" eller "Var kör ni härnäst?". Handlar det om körning, ange plats och datum. Du som är ny, välkommen till SOEs forum, bara att ge dig in i diskusionen.

  §5: Personangrepp är inte tillåtet i forumet eftersom det medför att man spårar ur från ämnet, och stör andra. Respektera varandras inlägg och håll er till ämnet. Vill du ändå säga ditt hjärtas mening, kan du skicka meddelande (pm).

  §6: Tänk på att alla kan se det du skriver. Lägger du ut din mailadress kan den hittas av spam-mailande sökfunktioner, och du blir sedan mailbombad. Skicka hellre meddelanden till varandra. Samma sak gäller telefonnummer.

  §7: Skriv på Svenska. Andra nordiska språk är också okej, men inlägg som kräver avkodning eller tramsfiltrering raders. Läs igenom det du skrivit innan du postar. För er som har svårt för svenskan:
  http://g3.spraakdata.gu.se/saob/saob4.shtml
  Särskrivning verkar vara ett stort problem, men tänk såhär; inga ord skall särskrivas. En del skall dock ha bindesstreck mellan. Förkortningar tillsammans med annat ord, såsom ABC-lära PA-system och Div 1-spelare, och utländska ord tillsammans med svenska ord, såsom; deja vu-känsla och bungyjump-rep.

  §8: Tänk på att saker utöver text tar längre tid att ladda för folk med modem. Undvik smileykrig och skriv gärna i rubriken att tråden innehåller filer. Exempel på rubrik: Min nya hoj (bild)

  §9: Bilder som postas i forumet kan komma att användas på andra sidor på soe.se.

  §10: När du citerer, raderar du allt oväsentligt. Helt meningslöst att läsa om hela diskussionen, eftersom den redan finns ovan. Citera inte bilder och svara inte citat med värdelösa kommentarer.

  §11: Undvik personligt ordbajs i seriösa trådar. Skicka hellre meddelanden.

  §12: Bumping är inte tillåtet, alltså värdelös text enbart för att hålla tråden vid liv.

  §13: Ordbajs, eller ovidkommande inlägg är inte tillåtet. Håll er till ämnet om ni skriver i befintliga trådar, eller skicka meddelanden. Ingen har lust att läsa meningslösa inlägg från folk som inte har en susning. Om ni ändå måste få ut er talan och jourhavande präst stängt av ditt nummer, kan du posta under Skitsnack. Tänk; bidrar mitt inlägg verkligen till något, innan du postar.

  §14: Ärekränkande eller olaglig text, såsom rasism, sexism eller annat nedvärderande är inte tillåten. Likaså uppmanig till brott, hets, fiffel eller liknande. Det hör inte hemma här.

  §15: SOE tar inte ansvar hur folk kör ute i trafiken. Inte heller spridning av kopieringsskyddat material såsom rippade filmer och musik. Trådar med sådant innehåll raderas och författaren varnas eller stängs av.

  §16: Annonser på sålda prylar ändras i rubriken vid affär. På detta vid slipper andra missförstå annonsens status. Lägg t ex till -såld i rubriken.

  §17: Porr, perveriteter och äckelmedia är inte tillåtet i forumet. det kryllar av andra hemsidor på nätet för alla sortes behov. Här snackar vi hoj på seriös nivå.

  §18: Personer som inte kan hålla sig till reglerna varnas först och sedan stängs av från forumet. Varningar gäller tills vidare, men avstängnning sker 1 vecka, men kan permanentas om skäl fins.

  §19: Reklam är inte tillåtet på forumet. Gärna tips, råd, och länkar till annan info, men inte till vinstdrivande företag. Reklambanners eller länkar till sådana inte heller tillåtna. Undantaget är utannonserade körningar, såsom rallyn, tävlingar osv. Fokus skall dock fortfarande vara på entusiasterna.

  §20: Förslag på förändring av forumet tas via PM till någon moderator. Självklara fel rättas direkt. Större beslut, t ex styrning av forumet tas upp i samband med årsmötet.

  Detta är väldigt elementära regler som de flesta redan förstår, men måste stå med för att klara ut eventuella frågetecken.
  Helt enkelt: Tänk innan ni postar.
  Personer som bryter mot detta varnas eller stängs av från forumet.

  Tack för mig och skriv så det glöder.
  /Carl Hagenblad
  Hagenblad
  Administrator
  Last edited by Hagenblad; 03-03-2020, 09:18 PM.
  Platserna och människorna min motorcykel tar mig till.

  #2
  OBS! Det i och med databaskraschen försvunnit inlägg och trådar. Detta ber vi hemskt mycket om ursäkt för. Inläggen har försvunnit oberoende av skribent, så det är ingen som sållat bort inlägg som vissa tolkat det som.

  För att klargöra: Det finns ingen censur på forumt och kommer heller inte finnas, så ni kan skriva på som ni brukar, reglerna är satta för att ha ryggen fri, och dessa finns på alla större forum.

  *tråd rensad
  Platserna och människorna min motorcykel tar mig till.

  Comment


   #3
   Hej Bladis håller helt me dig regler stopptecken anarki å bommar ere de bästa ja vet ffllååt å jasägare också MVH
   Tung enduro 950 R SUPER ENDURO

   Comment


    #4
    Som ni säkert märkt så har ämneskategorierna ändrat inbördes ordning samt att Allmännt snack numera heter Skitsnack. Körningar har vi "höjt upp" överst för att symboliskt bättre matcha SOEs grundfilosofi vilken är att vi träffas för att köra tillsammans. Bara ifall ni undrar varför.

    Fortsätt att skriva som förr
    Pasi + SOEs webbgrupp!
    For a living planet, protect Over Powered Enduros in the forest

    Comment


     #5
     Skulle vilja uppmana alla att skriva något mer i sina "profiler". Som det är just nu så skriver de flesta endast sitt namn o inget annat.
     Det behöver ju inte vara sitt livs historia, men vilken stad eller kommun du bor i vore ju inte fel att plita ner...
     Sveriges Autobahn är våra grusvägar - där finns (nästan) aldrig polisen.
     www.fraggel.se

     Comment


      #6
      för er som hackar på sidan:
      Lag om cookies
      » Thoughts and experiences from the life of a desert racer «

      Comment


       #7
       Originally posted by Danne
       för er som hackar på sidan:
       Lag om cookies
       Vi lägger ner tid på det när någon orkar polisanmäla oss.

       Comment


        #8
        Originally posted by Björklund
        Vi lägger ner tid på det när någon orkar polisanmäla oss.
        Ingen kommer troligtvis bry sig. Räcker iofs med en mening så är kriterierna uppfyllda. Var bara FYI... :)
        » Thoughts and experiences from the life of a desert racer «

        Comment


         #9
         Vad är "bumping" ??
         hoj hoj - oj oj

         Comment


          #10
          Originally posted by Gnurf
          Vad är "bumping" ??
          När man skriver i en tråd enbart för att den ska hamna överst utan att man har tillfört något till tråden/diskussionen.

          T ex när man endast skriver bump, upp eller liknande.
          ~~h00k3d 4 £if3~~

          Comment


           #11
           Bra fråga och svar. Lägger in förklaring.
           Platserna och människorna min motorcykel tar mig till.

           Comment


            #12
            En liten pyttegrej som jag skulle vilja ha i forumet är en liten markör, typ en prick, som visar vilka trådar man själv är med i.
            Det kanske inte är tekniskt möjligt i detta forums motor, vad vet jag, men det är ganska bra för det är mindre risk att man lämnar en tråd obesvarad för att man glömt att man varit där.
            Många andra forum har denna lilla pryl.
            DR650SE -98

            Comment


             #13
             En liten grej som har stört mig den senaste tiden är att anropet mot status.icq.com tar väldigt lång tid. Det fördröjer laddningen av sidorna avsevärt. Antagligen ligger problemet hos icq, men jag undrar om det är värt att ha kvar statusindikeringen för icq?
             /KåTM 450EXC och
             Svart XRV750

             Comment


              #14
              Originally posted by Black_man
              En liten grej som har stört mig den senaste tiden är att anropet mot status.icq.com tar väldigt lång tid. Det fördröjer laddningen av sidorna avsevärt. Antagligen ligger problemet hos icq, men jag undrar om det är värt att ha kvar statusindikeringen för icq?
              Det finns tyvärr inget enkelt sätt att ta bort det.

              Comment


               #15
               Originally posted by Framerate
               En liten pyttegrej som jag skulle vilja ha i forumet är en liten markör, typ en prick, som visar vilka trådar man själv är med i.
               Det kanske inte är tekniskt möjligt i detta forums motor, vad vet jag, men det är ganska bra för det är mindre risk att man lämnar en tråd obesvarad för att man glömt att man varit där.
               Många andra forum har denna lilla pryl.
               Har också saknat den lilla funktionen. Är det krångligt att lägga in?
               ~~h00k3d 4 £if3~~

               Comment

               Working...
               X