Announcement

Collapse
No announcement yet.

Africarace 2019 . Rahm och Ã…mme till Dakar mallemotostyle!

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  #31
  Originally posted by Thomas i Järvsö View Post
  Fick en liten vision av en engelsk kommentator på eurosport och en variant på ett klassiskt referat: "Amme, he is as hard as nails!"
  Vi vet svaret den 13 Januari. Tittar på mycket Dakar movies under mina spinning pass och min favorit kommentar är den om PG 2001 när han bryter dag 14 ligger ner med det klassiska blåögat och kommentaren är "Thats a real Viking"
  "For those who sit at home and dream - let them... Meoni"

  Comment


   #32
   Originally posted by Åmme View Post
   Vi vet svaret den 13 Januari. Tittar på mycket Dakar movies under mina spinning pass och min favorit kommentar är den om PG 2001 när han bryter dag 14 ligger ner med det klassiska blåögat och kommentaren är "Thats a real Viking"
   Tumme upp på den!
   F.d. Evil Invader

   M Motoadventures Hojresor

   Comment


    #33
    Startcermonin i Monaco:

    https://www.facebook.com/SoloEnduro....type=2&theater

    Comment


     #34
     Anders verkar ha stopp i maskin,hoppas det är en rejäl pissepaus bara.
     Vet man inte var man ska ,kan man inte köra vilse!
     youtube

     Comment


      #35
      Originally posted by LAURI View Post
      Anders verkar ha stopp i maskin,hoppas det är en rejäl pissepaus bara.
      Ja det ser ju sådär ut.....

      Han har fått en placering på dagens etapp som nr 36 med 10 timmars strafftid. Så där står väl sannolikt en Husaberg på sweep trucken i natt.
      Var mitt inlägg användbart. Donera gärna pengar till SOS Barnbyar

      Comment


       #36
       Ja hur fan summerar man ett total misslyckande ?

       Det vanliga fibbet innan start, hann med det mesta förutom att byta bakdämparen, skoj att vara på plats. Henrik var lugnet själv nu när han skruvat fast kamdrevet.

       Färja gick bra, det vanliga köandet för att fixa pass och tulldeklaration, Henrik lite stressed glömt något papper I lastbilen, lyckades bli lite uppretad på nåra ryssar som tror att dom har ett eget unik kösystem. Väl I land fick vi äran att inviga ett nytt sätt att tulldeklarar eftersom dom infört nytt system 1st Jan, papperen från helgens köande åkte I papperskorgen.
       "For those who sit at home and dream - let them... Meoni"

       Comment


        #37
        After.jpgBefore.jpgIMG_20190113_113829 (2).jpgIMG_20190113_124217.jpg

        Comment


         #38
         Dag 1
         Kort transport till första specialen. Mycket nerver idag vid starten, väldigt mycket navigering 90 grader efter 500 meter som du såg från starten men många drog rakt förbi. Många felåkningar. Fokuserade på navigeringen och tog det allmänt försiktigt, kom in som hoj 9 efter att startat som 17 hoj. Lång kall transport på 50 mil. Nöjd med dagen.

         Dag 2
         Mycket navigations strul trippen fick hjärnblödning och kunde hoppa fram 1 km för att senare fungera normalt i 5 mil för att senare få frispel igen, normalt inget problem eftersom du även har en trip i ERTF systemet men där var det fukt i remoten så istället för att korrigera trippen så ändrade den WP, vart tillslut helt lost var jag var på sträckan och tappade allt självförtroende. Även problem med bränslet från baktanken, trodde jag hittade felet men det skulle vissa sig senare att det var något helt annat. Fick hjälp av ERTF med deras remote och Henrik lånade ut en ny GPS baserad ICO.

         Dag 3
         En mindre krasch efter 80km felnavigering vid 90 km, tappade bakbromsen efter 250km, felnavigering igen efter 300 km, tappade podium både i Malle moto och plus 450, när fjädringen bottnar så tog luftnippeln i den lilla toolboxen vid avgasröret, Ny bakbroms monterad, passade även på att byta bakdämparen till TTX men när jag skulle ställa in returen så fick jag inte till den att bli trög nog utan allför snabb och det med en nyrenoverad dämpare. Byte tillbaka till WP dämparen. En riktig skit dag but it aint over until the fat lady sing.
         "For those who sit at home and dream - let them... Meoni"

         Comment


          #39
          Dag 4
          Lång sträcka på 50 mil rätt mycket sten i början och lite fesh fesh på slutet, gick i huvudsak bra och plockade lite tid på dom framför mig i resultat listan, skrotade framhjulet idag men kom i mål utan problem men saknade 4 ekrar och övriga lösa. Notering alltid buntbanda ekrarna.

          Dag 5
          Ny lång sträcka började bra och jag var snabbt i fatt föraren framför vid km 89 var det lite klurig navigering, dom flesta åkte fel men vart räddade av WP som låg 3 km bort, själv ville jag hitta rätt efter en stund kom Henrik och vi vart eniga om rätt väg, Henrik har dåligt med bränsle och jag lägger mig bakom till nästa bränsle stopp, det går lite sakta så jag åker upp och visar att han ska gasa lite mera och att jag har bränsle. Men problemen är inte över vid 200 km börjar hojen hosta igen kommer inget bränsle från baktanken, får stanna och blåsa fram bransle och tappar 15 min eftersom Henrik lämnar CP när jag kommer fram. Otroligt irriterad efter bränslestoppet och kör som en furie och passerar ett antal förare målet var att komma ikapp Henrik igen men det här är inte mitt rally 30 km från mål är det dags igen, bränslet rinner inte fort nog från baktanken funkar om jag håller 70 km men dom sista 30 km är fullgas blir passerad av packet igen, det är då själva fan. Dagen avslutades med lång transport till Dakhla
          "For those who sit at home and dream - let them... Meoni"

          Comment


           #40
           Dag 6
           Vilodag i Dakhla fixade nytt fäste till Irritrac and ERTF antennerna det gamla gav upp igår, passade även på att fixa en tvätt av hojen och allmän storservice, hittade även felet på bränslet och det var löjligt enkelt bränsle kranen var tätt i reservläget. Mycket av dom tekniska problem har man hittat om man hunnit med en riktig shakedown helg innan start men det är alltid lätt att vara efterklok.

           Dag 7

           Tidig start i mörkret klockan 5 av någon anledning funkar inte mina lampor som förväntat dom lyser otroligt dåligt, lägger mig bakom några andra hojar med bättre lyse. Är fortfarande väldigt kallt på nätterna så alla fryser på transporten ner till Mauritanien vi stannar för den obligatoriska koppen kaffe på UN Hotellet som ligger i ingenmansland, pass och tull fungerar väldigt smidigt, Mauritanien gör liksom inte att beskriva men det är mycket Mad Max känsla och otroligt skitigt som att köra in till sopptippen i Ulaanbaatar vi har inget liknande i Svedala. Dagen skulle avslutas med en kort special på 18 mil en sträcka som jag sett fram mot på snabba sandvägar ni vet dom där du kan gå in i kurvan i 100 km och ge gas och bara skrika av glädje. Men nu blev det inte så, som sagt inte mitt rally. Helicoptrarna var fortfarande kvar i Marocko och fick inte lyfta dom skyllde på dimma men förmodligen var anledningen mera av politisk natur. Så vi fick fortsätta åka asfalt.
           Last edited by Åmme; 02-10-2019, 02:38 PM.
           "For those who sit at home and dream - let them... Meoni"

           Comment


            #41
            Dag 8
            Ny lång sträcka och om jag minns rätt var det en loop, dagen började med fullgas i ca 100km otroligt tungt vi åkte på ett sandlager på ca 15 cm och det gick inte att ligga på högsta växeln hojen gick max i 110 km, kom snabbt ifatt vår glade fransos på en snygg konverterad KTM enduro #110 en otroligt trevlig fransos som var med oss i MM, kunde bli lite stressad när hojen inte fungerade. Han skruvade mycket el och bränsle insprutning. Efter en stund siktade jag ett nytt dammoln och nu var det Vermlandsexpressen som smygkörde för att spara soppa. Vid 50 km var det ett nytt dammoln att jaga men plötsligt ligger det en förare i spåret och hojen 20 meter vid sidan, stannar kollar föraren men han är medvetslös men andas. Kontaktar tävlingsledningen via ERTF som har inbyggd telefon och meddelar läget, går tillbaka till föraren som nu börjar vakna till liv och rör ben och armar. Efter en stund kommer Vermlands expressen och fransosen men jag ber dom åka vidare. Efter en stund kommer Franco Picco tillbaka i spåret det var hans kompis som låg ner. Enzio som nu börjat ge lite låta lite är förövrigt en ex motocross mästare. Enzio vill nu resa sig och försöker men trillar ihop igen. Eftersom Franco kommit och dom pratar så drar jag vidare. Har förövrigt allt på film.

            Förövrigt gick dagen bra, lite navigations problem vid CP3 men alla snurrade runt för att hitta en WP kom även ifatt Zlatko runt CP 3 och körde förbi. Åkte lite fel strax innan målgång så Zlatko kom in strax efter mig, tog in lite tid på Vermlandsexpressen och Zlako och psykkriget började i depån, skulle även få tillbaka tiden jag stannat Enzio men inte förrän nästa dag protestrerade lite eftersom det påverkar startordningen nästa dag men no big deal och jag behövde fokusera på annat.
            Last edited by Åmme; 02-10-2019, 02:41 PM.
            "For those who sit at home and dream - let them... Meoni"

            Comment


             #42
             Kul läsning, tack!! Vilket äventyr,

             Comment


              #43
              Originally posted by Rickard View Post
              Kul läsning, tack!! Vilket äventyr,
              Intresant läsning. Du är kanon duktig. Bra kämpat!


              Skickat från min iPhone med Tapatalk
              Kärsta Carlsson

              Comment


               #44
               Riktigt kul med vittnesmål från äventyret!
               Slide in - Burn out

               Comment


                #45
                Dag 9,10

                Dagen började med lite dynkörning allt flöt på bra och jag var snart ifatt två av hojarna som startade innan mig, men en bit in vurpade jag vid landning från en dyn, gick inte fort alls men kände genast att något gick sönder i vänster hand men det gick att köra skapligt, kom till CP1 och där var även ett läkarteam så jag frågade efter lite piller dom blandade iordning en grogg and gav mig några piller 1 grams piller samt lindade handen värmlandsexpressen passade på att smita förbi när jag tog min grogg. Drog vidare och efter en stund släppte smärtan något och det kändes rätt OK så jag ökade lite, strax innan CP 2 började hojen gå dåligt liknande dåligt med bränsle slog av på farten och siktade på att ta mig till CP 2 men 2 km innan så stannade den totalt. Gjorde div felsökning men det lät inte bra från motorn när jag körde på starten. OK ut med bogserlinan för att ta mig till CP 2, lite senare kom Tomas letten glidande och han var villig att bogsera mig till CP. Akut felsökning började men hittade inga yttre fel på hojen. Schlesser kommer förbi och meddelar att jag får tillbaka tid från dagen innan, svarade att det spelar mindre roll eftersom jag nu stått still i 2 timmar.

                Efter en stund var det bara att inse att det blir Sweepern tillbaka till depån, frågade om jag inte kunde åka med bränsle bilen istället, men dom skulle vidare till nästa depå. TBC
                Last edited by Åmme; 02-03-2019, 02:26 PM.
                "For those who sit at home and dream - let them... Meoni"

                Comment

                Working...
                X