Announcement

Collapse
No announcement yet.

Hojtjuvar - vilka är dom?

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  Hojtjuvar - vilka är dom?

  Hej,

  hade påhälsning i garaget idag (villa med garage), som tur var verkar det som om dom blev avbrutna och ingenting saknas. Allt av värde är nu flyttat men frågan är vilka det var. Har haft rätt många hantverkare springande i huset de senaste månaderna så det kan ju tänkas att någon talat "bredvid mun".

  Hur får tjuvarna vanligtvis reda på att det står hojar i ett garage?
  Vilka är det vanligtvis som snor skiten? (proffs, moppekids etc?)

  /Anders
  KTM 250 EXC

  #2
  Med tanke på EU så kan man ju räkna ut 1+1 =balterna

  vad jag tror iaf ;)

  Comment


   #3
   Det finns teorier om att vissa människor från andra länder, tex litauen, polen, med flera. Bilar hit, kollar anmälnings listorna till tävlingar, väljer ut en liten ort relativt tom på poliser, och sedan skrider till verket

   En anmälningslista är ju den bästa info en tjuv kan få! Namn på föraren, orten han bor på/där klubben han kör för finns, vilken hoj som används till tävlandet,
   samt vilken nivå den tävlande är på..

   En som är anmäld till elit eller bredd, har troligtvis en ganska ny hoj, som desutom är i bra skick, kanske till och med race preppad med fina extra tillbehör.. Om denna sedan bor i en liten ort, ja då kanske denna blir huvud mål, och då kollar de troligtvis upp vilka reggade förare/fordon som finns i närheten av denna plats, sedan är stöld turnén i full rulle

   En bekant fick sin CRF250X stulen bara två dagar innan räneslätt, hojen va i fullt race skick, låst efter konstens alla regler.. Detta hjälpte inte tyvärr, då de helt sonika bar den därifrån, efter att ha hivat in någon liten stackare genom ett litet fönster (fönstret hade de tagit ur med foder och hela skiten) för att öppna dörrarna. Detta skedde i garaget som ligger runt 5-10 meter från hans hus!
   Ingen race bensin, delar eller verktyg va borta, allt va orört utom just hojen! Det fanns inte ett endaste spår av gärningsmännen

   Samtidigt stal dom två eller tre andra hojar på samma ort. På ett ställe hade dom gjort ett minimaliskt hål i garage dörren, och sedan öppnat den på något sätt?

   Fruktansvärt irriterande..
   Tidigare synder. XT600, XR600, XR650, WR400, EXC250, XTZ750 super ténéré.

   -Uppdaterad version nu med dyslexi och dyskalkyli-

   Offroad åkare borde få kulturbidrag, för att dom håller stigarna rena!

   Comment


    #4
    Jag tror inte vi ska vara så snabba att döma ut hela folkgrupper.

    Det finns tillräckligt mycket folk i det här landet som inte är så nogräknade, för att bära upp marknaden på stulet material. Det har ju till och med förekommit att medlemmar på SOE-forum uttryckt att vederbörande inte bryr sig om att saker som köps är stulna. För det är ju inte tjuvar som säljer till tjuvar, det är vanligt folk som inte ens skulle drömma om att snatta en dajm på affären som köper grejerna.

    Och som lizzard skrev så är ju anmälningslistor intressant ur målsökningssyfte för buset. Eller varför inte helt enkelt åka ut och titta på träningar, då kan de ju kolla in objekten, och samtidigt ta åt sig regnummer på hoj och/eller transportbil.
    Med regnumret behövs det två sms, ett till Vägverket där man får namn och postadress, vidarebeforda det till Eniro och du får karta och vägbeskrivning.
    En snabb titt på hemorten en mörk natt kan nog avslöja om hojen verkligen förvaras där: Ett hjulspår på uppfarten, en hög med gegga vid vägkanten...
    Och varför inte titta efter de fina crossbussarna fullkletade med mc-märken och sponsdekaler?

    Det är nog läge att sätta upp en liten övervakningskamera som kikar på våra kära hojar, och varför inte en rörelsedetektor som är direktkopplad till en vansinnigt högljudd siren? Det behövs inga avancerade larmcentraler för det, utan en enkel krets som du slår på med en strömbrytare i ett annat rum.

    Comment


     #5
     Originally posted by PETER7 View Post
     Med tanke på EU så kan man ju räkna ut 1+1 =balterna

     vad jag tror iaf ;)
     Ja eller de 10000 tyska bögarna som kom till sverige när vi gick med i eu...

     Comment


      #6
      va inbrott hos en polare till farsan då dom snodde cross hojar å delar å skit, knepigt nog så inträffade detta 1 vecka efter att deras plattsättare va klar hos dom, och han hade vart jätte intresserad jusst av en crosshoj som blev stulen, han fick påhälsning sen å det visade sig vara nåra pundare som snott de, för övrigt hade dom skitit i min å polarns koja!

      Comment


       #7
       lol Pelle

       varför just balterna peter7?
       ingen annan lämplig folkgrupp?
       inte tänkt på att din avundsjuka crosswannabeagranne vill ha din nya hoj?!
       450exc m dekaltrim

       Comment


        #8
        Originally posted by Raggarn View Post
        lol Pelle

        varför just balterna peter7?
        ingen annan lämplig folkgrupp?
        inte tänkt på att din avundsjuka crosswannabeagranne vill ha din nya hoj?!
        Men att vara blåögd bara för att man riskeras att ses som rasist/rasförtryckare tycker jag inte är bättre, ser man till vilka det är som blir gripna här i mina trakter för airbag och båtmotorstölder så är det organiserade ligor ifrån östeuropa som kommer hit och "säsongsarbetar". Sen när polarnas hojar blev stulna så var det en Rumänskreggad vit skåpbil som hade kört sakta igenom området natten innan stölderna. Men visst har ni rätt man ska aldrig dra alla över en kam, även om det är det lättaste.
        Last edited by snoogans; 04-22-2008, 11:37 AM.

        Comment


         #9
         Kom ihåg:

         §1: Detta är inget demokratisk forum man kan skriva vad som helst, utan soe vidhåller rätten att ändra, ta bort och flytta inlägg och trådar. Se till att hålla er till trådens ämne, och håll inne med extrempolitiska åsikter, rasism eller annat stötande eller olagligt.

         §5: Personangrepp är inte tillåtet i forumet eftersom det medför att man spårar ur från ämnet, och stör andra. Respektera varandras inlägg och håll er till ämnet. Vill du ändå säga ditt hjärtas mening, kan du skicka meddelande (pm).

         §11: Undvik personligt ordbajs i seriösa trådar. Skicka hellre meddelanden.

         §14: Ärekränkande eller olaglig text, såsom rasism, sexism eller annat nedvärderande är inte tillåten. Likaså uppmanig till brott, hets, fiffel eller liknande. Det hör inte hemma här.

         §18: Personer som inte kan hålla sig till reglerna varnas först och sedan stängs av från forumet. Varningar gäller tills vidare, men avstängnning sker 1 vecka, men kan permanentas om skäl finss.
         KTM 250 EXC-F 2013 Sixdays

         Comment


          #10
          Rasism och erfarenheter(även grundat på faktisk statistik) är två saker som allt som oftast blandas ihop i av förståsigpåare och media i Sverige.

          De som slutändan förlorar på detta är de som de utomstående "förståsigpåarna"/antirasisterna(som för övrigt sällan lyssnar på de som de försvarar) just anser sig försvara.
          Men att försöka banka in detta i huvudet på dessa "anit"individer ter sig helt omöjligt, många hederliga invandrare i mitt område har försökt detta i årtionden enligt egen utsago.

          Min erfarenhet hos mina kunder är att där det springer mycket "billiga" hantverkare en tid, där blir det ofta stölder efter eller under arbetstiden -oavsett nationalitet.

          Att man aldrig skall få ha sina surt förvärvade saker ifred...
          Lider med dig även om det verkar gått relativt bra.

          /
          En som blivit av med alldeles för mycket saker...
          Kör "nån jävla moppegrej"! lol
          (™Geggamoja)
          http://www.youtube.com/watch?v=I_MBIlAkn6Q&t=0m47s

          Comment


           #11
           Last edited by PETER7; 04-22-2008, 01:02 PM.

           Comment


            #12
            Originally posted by andersk View Post
            Hur får tjuvarna vanligtvis reda på att det står hojar i ett garage?
            Vilka är det vanligtvis som snor skiten? (proffs, moppekids etc?)
            Mitt tips är att du tar reda på om ni har grannsamverkan i området. Om ja, hör med representanten där om denna kan hjälpa dig med intressant information alt. be att själv få bli representant. Gå på ett möte och prata med deltagare och polisen så kan de ge bra information.

            Om nej, starta en grannsamverkan för din gata och gå på mötena, där ges lokal information om stölder, inbrott, skadegörelse och annan kriminell verksamhet med lokal anknytning.

            Det var inte länge sedan det var en artikel i DN om att statistik visar att där det finns grannsamverkan, där går antalet inbrott ner och att det var ett av de bästa sätten att förhindra inbrott.
            KTM 250 EXC-F 2013 Sixdays

            Comment


             #13
             Av mina erfarnheter så är det snorungar i trakten som har hört att det finns hojar där, därför försöker jag så att inga förutom nära vänner får vara eller ens veta vart mitt garage är.. ( Altså jag myglar inte med det men berättar inte eller tar dit nån i onödan heller)
             www.teamfjunisar.se

             Comment


              #14
              Alltså Det här med rasism.. Det är väl ganska väl känt att utländska ligor har åkt fast, för olika hoj stölder, som har utförts med stor skicklighet, och i riktade angrepp mot i förväg utvalda objekt

              Naturligtvis är INTE alla som gästar detta land KRIMINELLA.. Det jag inte kan förstå, är hur det kan anses rasistiskt att skriva som tex peter, eller jag gjorde?

              Det har snart gått så långt, så om man tar en "ej svensk" på bar gärning när denna stjäl en sak, och sedan säger att det va någon med "utländskt påbrå" som utförde illdådet.. Ja då har man helt plötsligt gjort ett rasistiskt uttalande DETTA ÄR FEL!!! Det är inte rasistiskt att kalla en norrman för norrman, och det är inte rasistiskt, att kalla någon från polen för polack..
              Är det någon tro, som har något emot att alla som inte är svenskar, kallar oss här i sverige för svenskar?

              Det finns säkert även norska ligor, som åker runt och stjäl saker..
              Lika som det finns svenska ligor som gör samma sak..
              Det som kännetecknar liga-stölderna, är väl oftast att de är väldigt väl utförda, och oftast är det just den dyraste saken som försvinner. Och ingen onödig skadegörelse brukar väl oxå va ett kännetecken.

              Det som är intressant, är ju att här i sverige är en stulen cross/snöskoter väldigt billig, och om en svensk liga med kanske 3 medlemmar ska överleva på cross stölder mm. Ja då får dom ju i princip stjäla en hoj per natt! För att ens ha råd att betala sitt boende..

              Om man däremot bor någon stans där tex 2000-5000 svenska kronor är mycket pengar, ja då tjänar man ju en ganska bra slant på att snatta en hoj då och då precis som att man då kan arbeta för 50kr/timme och tycka att man har en bra lön..

              OBS Detta är ej skrivet i rasistiska tankar, och ska inte ses som rasistiska åsikter.
              Är det rasistiskt, när de säger att "gärningsmannen va av utländsk påbrå" i teve programmet efterlyst på tv3?
              Tidigare synder. XT600, XR600, XR650, WR400, EXC250, XTZ750 super ténéré.

              -Uppdaterad version nu med dyslexi och dyskalkyli-

              Offroad åkare borde få kulturbidrag, för att dom håller stigarna rena!

              Comment


               #15
               förlåt snoogans, men bara för att utländsk bil kör förbi ett område innebär det inte per automatik att grejer blir stulna.

               vi är med i EU nu, vi är alla lika god medborgare, Rumänien kom med för ett år sedan :D
               Last edited by Raggarn; 04-22-2008, 04:26 PM.
               450exc m dekaltrim

               Comment

               Working...
               X